Fotoboek van Saal-Digital

Zo’n twee weken geleden ontving ik een super leuk pakketje thuis van Saal-Digital. Mijn zelf ontworpen fotoboek kwam binnen. Ik keek hier heel erg naar uit omdat ik echt benieuwd was naar de kwaliteit van het fotoboek en die is verrassend goed! Op mijn fotoboek heb ik heel veel leuke complimenten gehad en vind ik het leuk om het fotoboek zo gemakkelijk te laten zien.

Saal-Digital komt wel vaker voorbij op mijn blog. Ik ben fan van deze webshop en hun kwaliteit is ontzettend goed. Je kunt je fotoboek maken via hun software die je gemakkelijk kunt downloaden. In het programma kun je aangeven wat je precies wilt hebben en je kan beginnen aan ontwerpen van je eigen fotoboek.

Ik heb gekozen voor een A4 fotoboek en dat de foto’s over twee bladzijdes geplaatst konden worden. Natuurlijk heb ik ook gekozen hoe ik het fotoboek wilde hebben qua papiersoort en cover. De cover is glanzend en ongewatteerd (een beetje een kookboek idee) en zijn de pagina’s op glanzend papier afgedrukt. Mijn fotoboek is 26 pagina’s dik. Ik wilde het boek graag een naam geven en heb het boek genoemd naar “Collect moments, not things” omdat ik het belangrijk vind om bij fotografie mooie momenten te fotograferen en niet zomaar dingen.

Het fotoboek begint direct op de cover. Dat vind ik persoonlijk best jammer omdat ik graag een schutblad had gewilde. Ondanks dat heb ik het prima weten op te lossen door eerst te beginnen met een blanco pagina en vervolgens mijn logo. Vervolgens heb ik mijn mooiste foto’s uitgekozen.

Dit is echt mijn favoriete foto van het jaar. Wij zijn een halfjaar geleden verhuist naar een ander huis in ons dorp en hebben we regelmatig dit prachtige uitzicht. Toen het een keer prachtig weer was en deze zonsondergang aanwezig was heb ik er snel foto’s van gemaakt. Ik krijg er nog steeds fantastische complimenten op!


Ook in het fotoboek zie je de lijn duidelijk niet als je het openslaat. Je hebt geen last van overtollige ruimtes. Ik vind het een prachtig effect dat de foto’s zo over de hele pagina geplaatst zijn. Ik heb besloten een barcode te laten plaatsen omdat de barcode echt minimaal is zodat je er bijna geen last van hebt. Je weet zelf dat hij er is, maar anderen is het nog niet opgevallen.


Ik ben erg blij met het resultaat van mijn fotoboek. Het is nu zoveel gemakkelijker om iets te laten zien dan digitaal een foto te laten zien. Ik vind dit ook een mooie toevoeging voor mijn ontwerpportfolio. Zo kan ik mijn foto’s gemakkelijk laten zien wanneer ik een sollicitatiegesprek heb.

Saal-Digital raad ik iedereen aan om ook eens te bestellen!

Author: Mariska

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *