Fotoalbum van Saal-Digital

Van Saal-Digital mocht ik iets heel leuks reviewen, namelijk een spiraal fotoalbum! Iets heel anders dan een fotoboek. Zelf vind ik dit soort boekjes praktisch in gebruik en makkelijk mee te nemen. Voor mijn portfolio map is zo’n boekje heel geschikt. Als ik bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek voor het grafische vak heb kan ik het door middel van een fotoalbum laten zien dat ik ook van fotografie houd.

Spiraal fotoalbum
Doordat dit soort fotoalbums makkelijk mee te nemen zijn, heb ik een handzaam formaat gekozen. Ik besloot te gaan voor een 13 x 18 cm formaat met 26 pagina’s. Klein, maar zeker niet te groot. Het binnenwerk wordt standaard mat geleverd. Hierdoor komen de foto’s ook heel mooi en duidelijk naar voren. Het papier wordt gedrukt op 6-kleurendruk eersteklas premium papier. De cover heeft een matte beschermfolie als omslag.

Ontwerpen met het Saal-Digital programma
Al enige tijd maak ik gebruik van het Saal-Digital programma om je fotoalbums mee te ontwerpen. Het is een heel praktisch en fijn programma. Je kunt je ontwerpen opslaan en later weer hergebruiken maar als het af is, kun je ook deze gemakkelijk bestellen. Doordat het een software is heb je de vrijheid om zelf te kunnen bepalen wanneer je er aan begint.

Het resultaat
Het resultaat vind ik heel mooi geworden. Het is een handzame fotoalbum waardoor je hem makkelijk kunt meenemen en het vervolgens aan je familie/vrienden te laten zien. Wel viel het mij op dat als je het boekje open sloeg, het een soort bleef “plakken”. Hierdoor is er beschadiging gekomen bij één foto. Maar als dit het enige nadeel is, wil ik zeker nog wel meer van dit soort fotoalbums hebben. Ik heb ervoor gekozen om op elke pagina 1 foto te doen. Hierdoor heb je de ruimte om meer foto’s te plaatsen. Omdat ik de vorige keer een natuur fotoalbum heb gemaakt, had ik besloten de spiraal fotoalbum vol te stoppen met portret fotografie. Iets wat ik momenteel heel erg leuk vind om te doen.

Saal-Digital is wat mij betreft een dikke aanrader!

Author: Mariska

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *